יום שני, 23 במרץ 2009

אלכוהול ונהיגה - ליסינג

אדם ובוודאי נהג שנמצא תחת השפעת אלכוהול מתקשה לתפקד בגלל טשטוש החושים.
הקשיים העיקריים בהשפעתם על הנהיגה הם: אומדן מרחק, זמן, קצב, שווי משקל, נטייה להרדמות, תגובות איטיות ועוד. כל אלו משפיעים כמובן גם על שיקול דעתו של הנוהג וקבלת החלטות בזמן הנהיגה.
אין ספק שאדם המצוי במצב כזה ונוהג ברכב – מסכן את עצמו ואת הסובבים אותו.

החוק מתיר לאדם לנהוג כאשר רמת האלכוהול בדמו אינה עולה על 0.05%. רמת האלכוהול משתנה בין אדם לאדם כאשר המשפיע העיקרי הוא המשקל. אדם שמשקלו 70 ק"ג ושותה כשתי מנות משקה, מגיע לרמת אלכוהול זו. מנה מוגדרת: 330 מ"ל (כוס גדולה) בירה 5% . 120 מ"ל (כוסית) יין 13%. 60 מ"ל (כוסית קטנה) ליקר או קוקטיל 20%. 30 מ"ל (1-2 לגימות) ויסקי או וודקה 40%.


בכל שעה שעוברת מזמן השתייה יורדת כמות האלכוהול בדם, כך שאדם ששתה 2 מנות אלכוהול אחוז האלכוהול בדמו יגיע ל- 0% רק לאחר כ-3.5 שעות, כך שכל נהג יכול לדעת לפי הכמויות ששתה, כמה זמן להמתין עד שיוכל שוב לנהוג. הרצוי ביותר הוא שמי שנוהג לא ישתה בכלל, וקבוצה שיוצאת לבלות ולשתות תבחר נהג תורן שלא ישתה.


המשטרה עורכת בדיקות אקראיות ומדגמיות של הנוהגים ע"י מכשיר נשיפה שמכונה "ינשוף" שאושר כקביל בבתי המשפט. נהג שיסרב להיבדק יחשב כבעל רמת אלכוהול גבוהה מהמותר. בסופי שבוע המשטרה נערכת בכוחות מוגברים בכל הכבישים ובעיקר סמוך למקומות בילוי.
קצין משטרה רשאי לשלול במקום את רשיונו של אדם הנוהג בשכרות ל- 30 יום ולהחרים את הרכב ל- 60 יום אפילו אם הנוהג אינו בעל הרכב. אדם שהורשע על נהיגה בשכרות, יישלל רשיונו לשנתיים.

ונחתום בציטוט מחנניה רייכמן:
"יש סכנה לנסוע חיש, אם לא יבש הכביש.
אך הסיכון פי אלף ביש, אם לא יבש האיש".


מוגש כשרות לציבור מתאם חברת אופרייט ליס - חברת ליסינג המתמחה במתן שירותי ליסינג תפעולי וליסינג פרטי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.